Friday, November 30, 2007

Asuntokauppa - Virheilmoitus

Diaarinumero: S2006/704
Esittelypäivä: 8.10.2007
Antopäivä: 22.11.2007
Taltio: 2557

Kysymys siitä, oliko asunto-osakkeiden myyjä menetellyt asuntokauppalain 6 luvun 14 §:n 3 momentissa tarkoitetulla tavalla kunnianvastaisesti ja arvottomasti ja ostajat siten voineet vedota kaupan kohteen virheellisyyteen pykälän 2 momentissa säädetyn kahden vuoden määräajan estämättä.

AsuntokauppaL 6 luku 14 § 3 mom

Monday, November 05, 2007

KIINTEISTÖRIIDAT, ASUNTOKOAUPPARIIDAT, LAATUVIRHE, KAUPAN PURKU, HINNANALENNUS



KIINTEISTÖRIIDAT, ASUNTOKOAUPPARIIDAT, LAATUVIRHE, KAUPAN PURKU, HINNANALENNUS, KIINTEITÖKAUPPA JA SEN ONGELMATILANTEET

Neuvottelutilat Helsingissä

Aleksanterinkatu 17, WTC HELSINKI



Hoidamme kokemuksella

SOITA JA VARAA AIKA,
MAKSUTON ALKUNEUVOTTELU

Saturday, November 03, 2007

Kiinteistökauppa, asuntokauppa, hinnanalennus

Toimistomme on erikoistunut kiinteistökauppaan liittyviin asioihin

Olemme hoitaneet ympäri Suomea lukuisia laatuvirhe, hometalo, rakennusvirhe juttuja.

Ota yhteyttä, maksuton alkuneuvottelu, laskutus oikeudenkäynnin jälkeen, vain minimiomavastuu ennen tuomiota

Edunvalvontavaltuutus

Edunvalvontavaltuutuksen tekeminen mahdollista marraskuun alusta
Edunvalvontavaltuutus on uusi oikeudellinen väline, jonka avulla jokainen voi itse etukäteen järjestää asioidensa hoidon siltä varalta, että hänen toimintakykynsä myöhemmin heikkenee. Edunvalvontavaltuutusta koskeva uusi laki tulee voimaan 1. marraskuuta 2007.

Edunvalvontavaltuutuksella voi etukäteen valtuuttaa valitsemansa henkilön huolehtimaan asioistaan sen varalta, että myöhemmin tulee sairauden, henkisen toiminnan häiriintymisen tai muun vastaavan syyn vuoksi kykenemättömäksi hoitamaan asioitaan itse.

Edunvalvontavaltuutus tehdään kirjallisesti testamentin tapaan. Edunvalvontavaltuutusta koskevassa valtakirjassa valtuuttaja määrittelee ne asiat, jotka valtuutus kattaa. Hän voi oikeuttaa toisen henkilön edustamaan itseään sekä taloudellisissa asioissa että henkilöään koskevissa asioissa, kuten esimerkiksi terveydenhoidossa. Valtakirja allekirjoitetaan kahden esteettömän todistajan ollessa yhtä aikaa läsnä.

Edunvalvontavaltuutus tulee voimaan maistraatin vahvistamisella siinä tapauksessa, että valtuuttaja on esimerkiksi sairauden takia tullut pääasiallisesti kykenemättömäksi hoitamaan valtuutuksessa tarkoitettuja asioita.

Maistraatti myös valvoo valtuutetun toimintaa. Valtuutuksen antanut henkilö voi vaikuttaa valvonnan laajuuteen. Hän voi esimerkiksi määrätä, että valvonnassa sovelletaan holhoustoimilain säännöksiä, jotka velvoittavat valtuutetun antamaan maistraatille määräajoin selvityksen talouteen liittyvien asioiden hoitamisesta.